Ценни съвети, когато няма да сте си удома
Снимка: Guliver / Getty images
Всеки иска да яде прясна храна, но не всеки може да пазарува всеки ден. Затова и ви предлагаме няколко трика, които ще ви помогнат да съхранявате продуктите по-дълго време, без да губят свежестта си.
Замразете млякото
Ако сте купили литър мляко, но ще заминавате на почивка, не го изхвърляйте - то няма да се развали, ако го замразите във фризера. Излейте само малко от него, защото обемът се увеличава при замръзване.
Млякото може да стои във фризера между 4 и 6 седмици. Размразете в хладилник и разклатете добре преди употреба.
Замразете яйцата във форма за лед
Понякога не можем да използваме яйцата, докато са пресни, или са ни останали само жълтъци или белтъци. Те могат да бъдат замразени. Разбийте ги и изсипете във форма за лед, като добавите в сместа малко сол или захар (това ще запази текстурата им). След което използвайте, когато ви трябват.
Замразете останалия сос за готвене
Изостаналият сос е друг кандидат за замразяване. Излейте го в хладилен плик и го оставете във фризера. До час вече ще можете да го режете на парчета и да добавяте към ястията, когато има нужда.
Увийте марулите в кухненска хартия
Марулята може да остане свежи и хрупкави цяла седмица, ако я увиете в кухненска хартия. Тя ще попие излишната влага и листата няма да омекнат.
Ябълките могат да останат с месеци в хладилника
Ябълките са доста траен плод, но в хладилника те могат да останат свежи още по-дълго, без да загубят и частица от вкуса си.
Само не трябва да ги оставяте да се допират една до друга, защото подобен контакт ги поврежда. Може да увиете всяка една във вестник.
Още съвети можете да прочетете в Обекти.бг.
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари